DK: Dobrev Klára visszaadja az önkormányzatok becsületét – a kisemmizett települések újra felvirágozhatnak

A Fidesz rablóhadjárata a kormányváltással véget fog érni.

  • Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes,
  • dr. Kiss László, a III. kerület,
  • Dr. László Imre, a XI. kerület,
  • Niedermüller Péter, a VII. kerület,
  • Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület,
  • Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere
  • és Trippon Norbert, a IV. kerület DK-s alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány az elmúlt két évben hogyan próbált bosszút állni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon, amiért a Fidesz csúnya vereséget szenvedett 2019-ben.

Budapesttől több száz milliárd forintot vett el a kormány, Óbudától közel 11, 5 milliárdot, Újbudától pedig közel 5 milliárd forintot, amit a panelházak korszerűsítésére, diagnosztikai központra is lehetne fordítani, vagy arra, hogy a Gellérthegy természetvédelmi terület legyen, amit nem építhetnek be az oligarchák.

Újpesten bezárták az Árpád-kórházat, megszüntették az aktív ellátást a Károlyi-kórházban. Erzsébetvárosban évek óta áll a Péterfy Sándor utcai kórház felújítása. A XVIII. kerülettől több, mint 4 milliárd 130 millió forintot vett el a kormány, amit a Dolgozó utcai rendelő felújítására, CT- és MR berendezésekre, a panelprogram és a játszóterek felújításának folytatására is lehetne költeni. A XV. kerületben valódi rezsicsökkentést jelentene a panel- és családi házak korszerűsítése.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, 2022-ben le kell váltanunk az Orbán-rendszert, így a Dobrev Klára vezette új kormány segítségével folytathatjuk a munkánkat – jelentették ki a DK budapesti polgármesterei, akik szerint Dobrev Klára támogatni fogja őket abban, hogy a kerületek megvalósíthassák kitűzött céljaikat, és ő képes lesz visszaadni az önkormányzatok becsületét.

loading...