Orbán Viktor: Magyarország azért védi Európa határait, hogy ne történhessen meg többé olyan, ami 20 évvel ezelőtt New Yorkban

Százával szabadulnak a külföldi embercsempészek a magyar börtönökből
Kép forrása: MTI

Nyilatkozatot adott ki Orbán Viktor a 20 évvel ezelőtti New York-i terrortámadások évfordulójának napján. A miniszterelnök azt írta: két évtizeddel a támadás után „még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra”. Hozzátette:

2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk.

A kormányfő szerint a húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket. Orbán nyilatkozatában ezután a 2015-ös európai migrációs válságra tért rá, mely a terrort is behozta Európába.

„Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is. Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban”

– írta a kormányfő.

Orbán Viktor már egy őszinte levelet sem tud írni anélkül, hogy ne keverné bele zavaros gondolatait a világról. Dobrev Klára Joe bBdennek címzett levele sokkal inkább egy miniszterelnöki levél, mint Orbáné:

Dobrev Klára igazi miniszterelnöki levelet írt Joe Bidennek

loading...