Pálinkás Józsefnek mindegy, csak képviselő lehessen: Márki-Zay Péter javára lépett vissza a politikus

Pálinkás József elvérzett az előválasztási kampányban, de nem adja fel. Lényegében úgy beszél arról, hogy nem sikerült összegyűjtenie az ajánlásokat, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Az Indexnek Pálinkás elmondta:

biztosra vette, hogy nem lesz meg a miniszterelnök-jelölti induláshoz kellő 20 ezer ajánlása.

Ennek szerinte több oka van, leginkább az, hogy az Új Világ Néppártnak nincsenek meg a szükséges erőforrásai egy ajánlásgyűjtéshez: ez részben pénz-, részben pedig emberi erőforrás-hiányt jelent.

Az Új Világ Néppárt elnöke szerint egyszerű matematikáról van szó: ahhoz, hogy 20 ezer ajánlást össze lehessen gyűjteni, olyan szimpatizánsi listára van szükség, amely legalább 20-30 ezer nevet tartalmaz. Az Új Világ Néppártnak új formációként azonban nulláról kellett indulnia, nem volt semmilyen címlistájuk sem.

„Gondolom senki nem hiszi azt, hogy egy nap alatt össze lehet gyűjteni több ezer aláírást úgy, hogy valaki az utcán egy pulttal kiáll, és azt mondja, emberek, lehet jönni aláírni”

– fogalmazott Pálinkás József.

Akkor mégis miért hülyítette a választókat?

Kinyílik a bicska az ember zsebében, amikor azt látja, hogy bejelentkezik egy viszonylag ismert név, aki korszakváltást és a politika teljes megreformálását ígéri, összeszed maga mellé számos lelkes aktivistát, végül ő maga beáll egy politikai ellenfele mögé, hogy aztán listán mandátumot szerezzen.

Ismerős a forgatókönyv, ugye? Pálinkás József Hajdú-Bihar megye 1. választókerületében indul, és ott megvan a megfelelő számú ajánlása. A miniszterelnök-jelöltségtől visszalépett Márki-Zay Péter javára. Minden eddigi szónoklat feledésbe merült, sőt, magától értetődőnek veszi az elnök úr, hogy nem jött össze 20 ezer aláírás.

Ahogy Pálinkás fogalmaz: „ugye senki nem gondolta komolyan” hogy ez az egész másról is szól az egyéni ambíciókon kívül? 

loading...