Ez sem jött be Orbánnak: rendőrök figyelmeztették a Fidesz petíciógyűjtő aktivistáit

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Rendőrök jelentek meg szombaton Bicskén, ott, ahol egymástól pár méterre két aláírásgyűjtő pult is volt: az egyiket a Momentum állította fel az az előválasztáshoz, a másikat a Fidesz, a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” elnevezésű kampányukhoz.

A Magyar Hang az incidens miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult, hogy részleteket tudjon meg az ügyről. A hatóság azt a tájékoztatást adta, hogy

a Momentum rendezvényéről volt tudomásuk, a Fideszről viszont csak annyit közöltek, hogy a helyszínen „a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség is rendezvényt tartott”.

Válaszukban azt is hozzátették, hogy a kiérkező rendőrök a szervezőt igazoltatták és „figyelmeztetésben részesítették, továbbá jogi felvilágosítás keretein belül tájékoztatták a rendezvény megtartásához szükséges bejelentési kötelezettségről”. A portál szerint ennek alapján feltételezhető, hogy a kormánypárti aktivisták elfelejthették bejelenteni az eseményt.

loading...