Több párt is úgy véli, Karácsonyék felrúgták a játékszabályokat az előválasztási küzdelemben

Kép forrása: MTI

Mindenki a saját erejéből gazdálkodik az előválasztási megmérettetés során, ebbe financiális értelemben beletartozik a magánvagyonból finanszírozott kampány és a pártkasszából fizetett hirdetések, felületek egyaránt.

Ebbe nagyon csúnya dolog belekeverni egy település pénzét. Nem fair, sőt, kifejezetten sportszerűtlen ezt tenni.

A kampányt, amely az elmúlt időszak budapesti fejlesztéseiről szól, több, az előválasztáson részt vevő párt úgy értékelte, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát. A kampány telefonos része már elindult, itt Karácsony Gergely hangján tájékoztatják a budapestieket az elmúlt időszak fővárosi történéseiről.

Az ellenzéki pártok vitájában a főpolgármester miniszterelnök-jelölti ambícióit támogató pártok azzal érveltek, hogy az önkormányzat a városvezetéssel szembeni, szerintük lejárató fideszes kampányra válaszul kezdte el a tájékoztató kampányt, amellyel az elmúlt közel két év szerintük elért eredményeiről informálnák a budapestieket.

Ezt azonban a DK, a Jobbik és a Momentum OEVB-delegáltjai úgy értékelték, hogy a közpénzből finanszírozott tájékoztató kampány beavatkozást jelenthet az előválasztási folyamatba, ezért ez a három párt azt javasolta, hogy az OEVB kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai nem értettek ezzel egyet – írja az ATV.hu.

A bizottságok helyett a választók tudják a legjobban megítélni, hogy egy ilyen „húzás” mennyire sportszerű és korrekt. Ők dönteni fognak minderről az előválasztáson.

loading...