Orbán Balázs: Magyarország egy biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban

Kép forrása: MTI

A koronavírus elleni oltás működik, Magyarország működik – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak.

Orbán Balázs az eseménynek helyet adó Dobozy Kúriánál hozzátette: továbbra sem terveznek járványügyi korlátozásokat, „mert nem azok, hanem az oltás a megoldás”, és mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassa be magát. Az államtitkár kijelentette: Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban.

Orbán Balázs elmondta: a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről. Hozzátette: helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan – egyesek szerint világrend nélküli – világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére, közölte.

„Azon dolgozunk, hogy Magyarország sikeres legyen, amely jól tudja a kihívásokat kezelni” – fogalmazott. Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél majd.

Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák, és az, hogy „nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban”. Azt mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így: a „brüsszeli bürokraták és baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek”, mint a migráció ügye és a genderideológia. Hozzáfűzte: Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták kérdése, és úgy tűnik, hogy „Brüsszelben a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme”.

A harmadik kérdés az, hogy hogyan küzdjünk a klímaváltozás ellen. Brüsszelben a klímaváltozást okozók helyett az egyszerű európai állampolgárokkal akarják megfizettetni ennek az árát – közölte.

Orbán Balázs kiemelte, hogy az elmúlt tíz év politikája sikert hozott:

mind a kormány családtámogatási, mind az adócsökkentési politikája, a segély helyett munka elve, a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás megerősítette Magyarországot.

2022-ben lehet választani, hogy ez a politika folytatódjon, vagy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk – mondta, hozzátéve: „a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc ajánlata az, hogy jussunk vissza a 2010 előtti korszakba”. „Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar állampolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt tíz év politikája mellett” – közölte az államtitkár.

(MTI)

loading...