Karácsony Gergely döntött: megvalósítja a DK-s Kálmán Olga programjavaslatát

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője.
Kép forrása: MTI

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az atlétikai világbajnokság kapcsán Budapest főpolgármestere egyetértett Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi politikussal és országgyűlési képviselőjelölttel, így meggátolja az atlétikai világbajnokság megtartását, amiért a Fidesz rútul felrúgta a megállapodását Budapesttel.

Karácsony Gergely Kálmán Olga javaslatát is megvalósítaná

A mai napon a második olyan javaslatot tűzte a zászlajára Budapest főpolgármestere, amely a DK-tól származik. A főpolgármesteri vitában Kálmán Olga azt mondta, ingyenessé tenné a BKV-t a 18 éves aluliak számára. Karácsony Gergely a mai napon bejelentette, hogy ezt a javaslatot is támogatja (igaz, hogy csak részben, mivel a főpolgármester csak a 14 éven aluliaknak biztosítana díjmentes utazási lehetőséget.)

Ennek a részsikernek is örülni kell, és bár Karácsony nem hangsúlyozta ki, hogy mindkét mai bejelentés a DK-tól származik, örülhetünk, hogy jó szövetségesként az érdemi javaslatokat a főpolgármester megvalósítja, nem pedig lesöpri, ahogy az a Fideszre jellemző.

Épp a fentiek mutatják, hogy a legjobb javaslatokat a kormányváltás után is megvalósítják majd az összefogás pártjai, függetlenül attól, hogy ki nyeri az előválasztást, és hogy ki találta ki azokat.

Felrúgta a megállapodást a kormány: a DK kezdeményezi, hogy mondja le Budapest a fővárosi atlétikai VB-t

 

loading...