A DK pártigazgatója az asztalra csapott: „tudni akarjuk, mennyibe került a magyaroknak a gurulmadár és a dodzsemes Szent István!”

A DK közérdekű adatigényléssel kéri ki az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatos számlákat, hogy mindenki megtudja, mennyibe került a magyaroknak a gurulmadár és a dodzsemes Szent István.

Soha nem látott ünnepségsorozattal készült a kormány az idei augusztus 20-ra, amire sajtóinformációk szerint nettó 5,5-7,9 milliárd forint közeli összeget költöttek el. Pontos részleteket azonban nem tettek erről közzé.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel kéri ki az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatos számlákat, hogy mindenki megtudja, mennyibe került a magyaroknak a gurulmadár és dodzsemes Szent István.

„Mondják meg részletesen, ki, mire és mennyi pénzt kapott, mert elképesztő, hogy a gazdasági válság közepén, mikor családok, vállalkozások, életek mennek tönkre, a gazdaság romokban hever, Orbánék nem szégyellnek milliárdokat kiszórni az ablakon a tömény giccsre, mintha a Vadászati Világkiállítás szarvasagancsos kapuja nem lenne önmagában is elég. Mi, európai magyarok közzé fogjuk tenni, hogy mire és mennyi pénzt szórtak el, jövőre pedig véget vetünk Orbánék esztelen költekezésének” – írja közleményében Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő és pártigazgató.

A giccsparádé nem magánfinanszírozású esemény volt, ezért a DK tudni akarja, mennyibe fájt ez nekünk!

loading...