Ezt neked Viktor: totális csőd a legújabb gyűlöletkampány, velünk van a többség

Kép forrása: MTI

A Medián felmérése szerint a magyarok többsége nem szeretné, ha a kormány döntené el, hogy mit tanítanak az iskolákban szexuális nevelés keretében, és azt is támogatják, hogy a fiatalok halljanak a szexuális és nemi kisebbségekről, derül ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság által megrendelt reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A kutatás szerint a megkérdezettek

  • 46 százaléka ismer az LMBTQI-közösséghez tartozó embert;
  • 73 százalék elutasítja a kormány álláspontját, miszerint a homoszexuális emberek veszélyt jelentenek a gyermekekre;
  • 74,5 százalék engedné, hogy a transznemű emberek hivatalosan is megváltoztathassák a nemüket és nevüket az irataikban;
  • 59 százalék támogatja a házassági egyenlőséget, 69 százalék szerint az azonos nemű párok is lehetnek jó szülők.

A két évvel ezelőtti felmérésben az azonos neműek házasságát még csak 33 százalék támogatta. Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője szerint

a kutatás megerősítette, hogy a magyar társadalom sokkal elfogadóbb mint a kormány.

Az iskolai neveléssel kapcsolatban a megkérdezettek 66 százaléka szerint helyes, ha az iskolai tananyag része, hogy a fiatalok hallanak a szexuális kisebbségekről, 82 százalék szerint a fiatal életkorának és érettségi szintjének kell eldönteni, mikor és hogyan hall a témáról. 83 százalékuk nem hiszi el, hogy valaki meleggé válna attól, ha az iskolában hall a témáról.

A megkérdezettek 90 százaléka szerint az iskolákban biztosítani kell az életkornak megfelelő szexuális nevelést, és nem a kormánynak, hanem a szülőknek és a tanároknak kell eldönteniük, hogy mit tanítanak ebben témakörében.

loading...