Deutsch Tamás teljesen kiakadt, mert nem hívták ki az OLAF-ot Cseh Katalinra, de majd ők kihívják, mert a Fidesz megvédi az uniós pénzeket

Kép forrása: MTI

A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak 

– mondta Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő csütörtökön az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

A fideszes politikus nyilatkozatában először feltette a kérdést, hogy hová tűnt Hadházy Ákos. A „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat a „méhlegelőn”, ahogy „a modernek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet.

Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye

 – jelentette ki Deutsch. Szerinte Cseh Katalin évek óta egyetlen dologgal foglalkozik, minden energiájával a saját hazája ellen dolgozik.

A fideszes politikus közölte, akasztják a hóhért, Cseh Katalin lelepleződött. Szerinte kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta. „Umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás” – mondta Deutsch Tamás.

Azt mondta: egy Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család üzleti köre a hazai forrásokat és az uniós támogatásokat „rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként” működött, ennek érdekében telephelyeik névleges áthelyezésével ügyeskedtek. Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amely a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert uniós támogatásokat.

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta most a fideszes EP-képviselő, hozzátéve:

azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni.

Csak Katalin már korábban kijelentette, hogy mindez színtiszta hazugság, áll minden vizsgálat elébe.

Deutsch Tamás pedig jobban tenné, ha körülnézne a saját pártján belül. Úgy gondoljuk, forródrótot kellene létesítenie maga és az OLAF között, hogy biztos minden gyanús fideszes ügyet be tudjon jelenteni.

loading...