A DK nem hagyta annyiban a lehallgatási botrányt: a pártigazgató keményen fellépett

Kép forrása: MTI

Több beadvány is érkezett az adatvédelmi hatósághoz a héten kirobbant lehallgatási botránnyal kapcsolatban, de Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azonban arra hivatkozva, hogy nyaral, közölte: csak augusztus 3-án, hazatérése után dönt arról, egyáltalán foglalkozik-e az üggyel.

Emiatt az elképesztően cinikus viselkedés miatt a Demokratikus Koalíció úgy döntött, hogy lemondó nyilatkozatot küld Péterfalvi Attilának, aki azt a nyaralás közben is könnyedén alá tudja írni. Egy ilyen nyilatkozat után ugyanis egy normális jogállamban Péterfalvi Attilának már nem lenne hova hazatérnie, mert már nem lenne pozícióban.

Sebián-Petrovszki László a DK nevében felszólítja az adatvédelmi hatóság elnökét, hogy azonnali hatállyal mondjon le! Aki a rendszerváltás utáni legsúlyosabb lehallgatási botrány kellős közepén képes arra hivatkozni, hogy ő éppen nyaral, az alkalmatlan a tisztségére, hiszen egyértelmű, hogy Péterfalvi Attila NAIH-elnök ezzel a hallgatással és halogatással a kormányt védi.

A DK kijelentette: a magyarok egy demokratikus jogállamban szeretnének élni, ahol egy ilyen súlyos ügy nem maradhat feltáratlanul. Ehhez azonban tisztességes és becsületes tisztviselőkre van szükség, nem olyan, a kormány által kézivezérelt bábokra, mint Péterfalvi Attila!

loading...