Ferenc pápa végül találkozik majd Orbánnal, de nem úgy, ahogy azt a miniszterelnök elképzelte

Kép forrása: AFP

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának kérésére közzétették, hogyan alakul majd Ferenc pápa programja, amikor szeptemberben Budapestre érkezik, hogy zármisét celebráljon a Hősök terén.

A hivatalos program szerint Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap reggel 6 órakor indul el Rómából és háromnegyed 8-kor landol a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol egy hivatalos köszöntőt tartanak.

A pápa ezután a Szépművészeti Múzeumba megy, ahol háromnegyed 9-kor találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a pápa nem akar találkozni Orbán Viktorral vagy bárkivel a kormányból, mert nem ért egyet a Fidesz politikájával.

Csakhogy, szinte nem is találkoznak majd:

a hivatalos program szerint Orbán és Áder összesen 30 percet kaptak Ferenc pápától. Fejenként tehát 15 perc, ennyire tartja érdemesnek őket az egyházfő.

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében érkezik a magyar fővárosba, ahol zárómisét koncelebrál. A szentatya nem is akar Orbán Magyarországán időzni, ezért már ugyanezen a napon, 14:40-kor indul is tovább Pozsonyba.

A Fidesz mindenáron el akarta kerülni azt, hogy Ferenc pápa ne találkozzon Orbán Viktorral, ezért mindent bevetettek, még Semjén Zsolt is könyörgött a Vatikánnak, hogy találkozzanak a magyar miniszterelnökkel. Találkozik is, de milyen megalázó találkozó lesz.

loading...