Ha berobban a negyedik hullám, a kormány csak az oltatlanoknak vezet be szigorú korlátozásokat

Kép forrása: MTI

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón is sokat beszélt a járványról: elmondta, hogy lehetnek olyan területek, ahol kötelezővé teszik az oltást, illetve beszélt a negyedik hullámmal járó korlátozásokról is. Negyedik hullám biztosan lesz, de hogy milyen korlátozásokkal jár majd, abból is adott egy kis ízelítőt a csúcsminiszter.

A szerdai kormányülésen fontos dolgokról tárgyaltak, de a döntéseket majd Orbán Viktor ismerteti holnap reggel a Kossuth Rádióban. Döntés születhet a harmadik oltásról, illetve arról, hogy bizonyos foglalkozásoknál, munkaköröknél kötelezővé tehetik a koronavírus elleni védőoltást.

Gulyás szerint várható negyedik hullám Magyarországon is, azt valószínűleg a delta variáns okozza majd, de az ország úgy várja azt, hogy

már nagyon sokan védettséget szereztek az oltással, így olyan, mindenkire kiterjedő durva korlátozásokat nem terveznek, minden bizonnyal inkább azokat fogja érinteni a korlátozás, akik nem oltatták be magukat.

Természetesen ha beüt a negyedik hullám, jöhetnek plusz korlátozások, szabályok az iskolákban, de alapvetően normális, jelenléti oktatásra készül a kormány szeptembertől

loading...