Ezt is megértük: Orbánnak az Emberi Jogok Európai Bíróságán kell felelnie az elmúlt évek gyalázata miatt

Kép forrása: europa.eu

Magyarország mindaddig ne jusson uniós pénzekhez, amíg megsérti az emberi jogokat, áll a homofób törvényt elítélő EP-állásfoglalás tervezetében.

Az Európai Parlament “a lehető leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogot” – áll a NépszavaNépszava birtokába jutott EP-állásfoglalásban, amit a napokban fognak elfogadni.

Cyrus Engerer, máltai EP-képviselő figyelmeztette az Európai Bizottságot:

“addig ne hagyja jóvá a Magyarországnak járó helyreállítási pénzeket és a 2021-2027 közötti költségvetésből finanszírozott projekteket, amíg nem nyer bizonyítást, hogy a források nem járulnak hozzá az alapvető emberi jogok megsértéshez.”

A szerző álláspontja szerint az LMBTIQ személyek jogait sértő jogszabály nem elszigetelt eset, hanem “az alapvető jogok fokozatos leépítésének újabb szándékos és előre megfontolt példája Magyarországon”.

Az állásfoglalás felszólítja az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul tegyen jogi lépéseket és használjon fel minden rendelkezésére álló eszközt a jogsértés megakadályozására, legyen az a kötelezettségszegési eljárás felgyorsítása vagy az Európai Unió Bíróságának bevonásával a törvénymódosítás alkalmazásának azonnali felfüggesztése.

Egyben felkéri a tagállamokat, hogy ha a biztosi testület elmulasztana határozott lépéseket tenni, éljenek a szerződés adta jogukkal és pereljék be a Fidesz-kormányt az uniós bíróságon, valamint indítsanak keresetet ellene az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

“Az állásfoglalás tervezete cenzúrának és az EU audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvével ellentétesnek minősíti, hogy a Médiatanács 2021. március 2-án jogi eljárást jelentett be az RTL Magyarország médiacsoport ellen a „Család az család” kampány sugárzását követően.”

Mióta a Fidesz kikerült az Európai Néppártból, azóta súlyát vesztett szélsőjobbos közösségként kezelik:

nem tárgyalnak velük és az eddigi német védőernyő is eltűnt Orbán Viktor feje fölülről. 

Orbán Viktornak leáldozott, amit tudnak az EU-ban is. Mindenki érzi a változás szelét, a Fidesz rendszere omladozik!

loading...