Dobrev Klára üzenetet intézett minden magyarhoz: olyasmit vállal a 2022 után, ami Orbán utolsó cölöpeit is szétzúzza

Kép forrása: MTI

Dobrev Klára világosan és következetesen felvállalja, amit sokan mások nem: teljes elszámoltatás lesz, ami mindent fenekestül felforgat, amihez valaha is köze volt a Fidesz enyves kezének.

Dobrev Klára így ír közösségi oldalán:

„A DK miniszterelnök-jelöltjeként már több mint egy hónapja járom az országot megállás nélkül. Voltam 200 ezres városban és 1000 fős községben is. Egy dolog biztosan összeköt benneteket: elszámoltatást akartok. Mert éppen itt van az ideje annak, hogy végre az asztalra csapjunk!

Hogy visszavegyük, ami a miénk, és amit elvettek tőlünk. Hogy számon kérjük azokat a bűnöket, amiket tizenkét éven át elkövettek ellenünk. Hogy visszavegyük azokat az óriásvagyonokat, amiket a mi zsebünkből, a mi kórházainkból, a mi iskoláinkból, a mi nyugdíjunkból, a mi fizetésünkből vettek el. Mi nem fogunk bocsánatot kérni, mi nem fogunk pironkodni. Egyetlen gazembernek sem biztosítunk szabad elvonulást, és senkit sem fogunk a jobboldalnak szánt, rosszul értelmezett politikai gesztusként búcsúzóul kitüntetni.

És igen, ki fogjuk mondani: az az alaptörvény, amit a Fidesz tákolt össze, törvénytelen, mert alkotmányellenes. Ez az alaptörvény az egész Orbán-rendszerrel együtt a kukába fog menni.

Miért?

Azért, mert egy olyan országot akarok létrehozni miniszterelnökként, ahol soha az életben nem fordulhat elő, hogy valaki a gázszerelőjével, a családtagjaival, a kollégiumi társaival összefogva szétlopja az országot.

Igazságtétel lesz, amelyben a bűnösök, és csakis a bűnösök bűnhődnek. De ehhez nem elég győznünk, tudnunk kell kormányozni is. Csak akkor leszünk képesek igazságot tenni, és megteremteni a társadalmi béke feltételeit. A béke és az igazság egymás édestestvérei, egyik a másik nélkül nem létezhet. Én erre készülök a DK miniszterelnök-jelöltjeként.”

loading...