A Momentum egykori tanácsadója kerek perec leírta: 2026 előtt ne nyerjen az ellenzék – Fekete-Győr András mit szól ehhez?

Donáth Anna körüli momentumos belharc alakulhatott ki.
Kép forrása: Momentum Facebook-oldala

Adott egy tanácsadó, aki a Momentum legnagyobb érdekét abban látja, ha az összefogott pártoknak nem sikerül leváltania a Fideszt 2022-ben, csak 2026-ban. Vele párhuzamosan adott egy pártelnök, aki elindul az előválasztáson, mint miniszterelnök-jelölt. Ha az utóbbi nem határolódik el az előbbitől, minden, amiről eddig beszélt a Momentum, hiteltelenné válik.

Radnóti András egészen pontosan így fogalmaz az Élet és Irodalomban:

„Tehát a rendszerváltás reménye akkor él túl, ha ez az ellenzék bukik 2022-ben. Akkor talán megértethető az elkötelezett ellenzéki közvéleménnyel, hogy a régi rend visszaállítása – ezzel a rendszerváltás reményének halála – túl nagy ár Orbán skalpjáért. Túl nagy ár, mert magát a győzelmet üresíti ki: Orbán skalpja tényleg csak egy skalp lesz, érdemi, valódi változásra nem lesz esély…

…Tegyük helyükre a prioritásokat. Akkor kívánjuk Orbán távozását, ha az a távozás tényén túl is pozitív változással kecsegtet. A mostani helyzetben ez nem így van. 2026-ban így lehet.”

A cikkre és az ellenzék győzelmének veszélyét firtató önellentmondásos véleményekre más is felkapta a fejét. Magyar Bálint így ír a Facebook-oldalán:

„Érdemes erre odafigyelni: zajlik a rendszerváltást akaró állampolgárok elárulása” – írja az egykori miniszter.

A Momentum szavazói közül is sokan szeretnék a Fidesz leváltását 2022-ben. Ha a pártjuk nem, akkor a miért állít jelölteket? Reméljük, hogy a Momentum vezetése elhatárolódik Radnóti véleményétől.

loading...