Dobrev Klára: az Európai Parlament szerint nincs mire várni, azonnal használni kell a jogállamisági szabályokat

Kép forrása: MTI

Az Európa Parlament szerint nincs mire várni, a Bizottságnak azonnal használnia kell a jogállamisági szabályokat. Nem kellenek újabb iránymutatások, nem kell az időhúzás, azonnal meg kell büntetni azokat a kormányokat, akik ellopják a közös, uniós forrásokat.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egyenes, határozott beszédet tartott a jogi bizottság vitáján. Rögtön úgy kezdte:

„engedjék meg, hogy nagyon határozott és kemény szavakat használjak.”

A DK EP-képviselője szerint az Európai Bizottságnak ma minden lehetőség és eszköz a rendelkezésére áll ahhoz, hogy megállítsa az európai uniós források visszaélésszerű felhasználását. Nincs szükség iránymutatásra, nincs szükség semmilyen egyéb jogi aktusra, egészen egyszerűen csak dolgozni kellene, és bátran kellene dolgozni.

Minden egyes nap, minden egyes hét, amivel késlekedünk, az veszélyezteti az Európai Unió és közvetlenül az európai adófizetők pénzének tisztességes felhasználását

– figyelmeztetett a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára ezután példaként kitért arra, hogy az ő hazájában, Magyarországon a Fidesz-kormány ámokfutásba kezdett a közpénzekkel, és a választások közeledtével gyakorlatilag kiüríti a kasszát és kiüríti azt a lehetőséget is, hogy az uniós pénzeket tisztességes módon a magyar emberek érdekében használjuk fel.

A magyar választópolgároknak a 2022-es választásokkor lehetősége nyílik arra, hogy ezt az ámokfutást és a közpénzek szórását megállítsák. Az Európai Bizottságnak és a Tanácsnak pedig már holnap lehetősége van ugyanerre. Mindenfajta késlekedés nélkül, mindenféle irányelv és egyéb szabály nélkül az a kötelességünk és az a kötelessége a Bizottságnak, hogy éljen is ezzel a jogával.

Tegye végre a dolgát!

– mondta zárásként Dobrev Klára.

loading...