Történelmi esemény: Dobrev Klára újabb EP-választási ígérete teljesül

Fotó: Ellenszel.hu

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az európai parlamenti választási kampányban többek között azt mondta, hogy szükség van egy európai multiadóra, mert véget kell vetni annak, hogy éppen a legnagyobb, leggazdagabb cégek kerülik el az adófizetést valamelyik európai adóparadicsomban.

A DK EP-képviselője szerint nem kell messzire mennünk, hogy találjunk ilyen példát, mert az Orbán-kormány multibarát politikja miatt nálunk is kirívóan kevés adót fizetnek a legnagyobb és leggazdagabb multicégek, akik nem mellesleg stratégiai partnerként még ebből is jelentős kedvezményeket kapnak a Fidesz-kormánytól.

Ami az elmúlt napokban történt, az joggal lesz a történelemkönyvekben: a világ vezető hatalmai a G7-ek csúcstalálkozóján megállapodtak, hogy lesz multiadó, méghozzá globálisan

– foglalta össze a DK politikusa.

Dobrev Klára hangsúlyozta, ez azt jelenti, hogy nem csak Magyarországon és nem csak Európában, hanem az egész világon meg fogják adóztatni azokat a multicégeket, amelyek ma minden eszközzel megpróbálják elkerülni az adófizetést. 

Dobrev szerint az elfogadott javaslat nagyon világosan fogalmaz:

minden multicégnek ott kell majd adóznia, ahol nyereséget termel, így a Magyarországon termelt profit után is Magyarországon kell majd adót fizetni. Multibarátság ide, stratégiai partnerség oda, a legnagyobb cégeknek a jövőben Magyarországon is adót kell fizetniük.

Az európai minimálbér mellett tehát ebben az ügyben is hatalmas lépést tettünk előre, hiszen a globális multiadó már ott van az Európai Parlament asztalán is.

“A DK miniszterelnök-jelöltjeként én egy olyan Magyarországot képviselek, ahol a nagyobb vagyon nagyobb felelősséggel jár, míg kormányzati segítségre léppen a legkisebbek, a KKV-k és a családi vállalkozások számíthatnak”

– magyarázta a DK jelöltje, aki hozzátette: a magyar vállalkozásokkal fognak stratégiai partnerséget kötni, nem pedig azokkal, akik egyébként is a legjobb helyzetben vannak.

loading...