Bencsik András imádkozik azért, hogy az “eredeti pápa” megvilágosítsa Ferenc pápát arról, mi az ő keresztény kötelessége

Kép forrása: MTI

Bencsik András a Hír TV Sajtóklub című műsorában azt mondta, hogy

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy lengyel sajtóértesülések szerint azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje.

Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én, de nem elégedett azzal, ahogy a magyar kormányfő és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak.

A Demokrata főszerkesztője ezzel kapcsolatban a műsorban arról beszélt, hogy ha Ferenc pápa „úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket, és ezt ő véteknek ítéli meg, ez az ő szuverén döntése”.

Bencsik szerint figyelmeztetnie kell a pápát, hogy „Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.

E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak’

– vélekedett Bencsik, aki azt mondta, imádkozik azért, hogy XVI. Benedek (akire „eredeti pápaként” hivatkozott, megpróbálja megvilágosítani őt arról, mi a felelőssége és kötelessége a keresztény világ vezetőjeként.

loading...