Akkorát bakizott a fideszes Hollik, hogy ezért a fejét fogja venni a főnöke: át kellett írnia a bejegyzését – mutatjuk az eredetit

Már meg is van, ki lesz az új igazságügyi miniszter

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a kínai-kommunista Fudan Egyetem leendő budapesti helyszínén új utcanévtáblát avatott. Mostantól lesz a környéken

Dalai Láma út, Ujgur Mártírok útja, Szabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út.

Az ellenzéki városvezetők akciója után a fővárosi Fidesz közleményben háborodott fel, akikhez a délután folyamán csatlakozott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki a következőket írta a Facebookon:

„Karácsony Gergely egy 7000 kilométerre fekvő ország belügyeit érdekesebbnek és fontosabbnak tartja a budapesti városvezetés tekintetében, mint honfitársaink és nemzettársaink megpróbáltatását”.

A fideszes pártkatona adott pár ötletet a következő táblákhoz, első pontként ezt javasolta:

  1. Üldözött keresztények körút. Bár a baloldal ezt nem ismeri el, rengeteg keresztény testvérünk él üldöztetésben például a Közel-Keleten.

Később a 444.hu megírta, hogy

„Holliknak a jelek szerint nem volt eléggé üldözött keresztény Hszie Si-kuang, a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke, aki a hite miatt 28 évet volt kénytelen különböző kínai börtönökben élni, és a haláláig állandó rendőri felügyelet alatt állt.”

A cikk megjelenése után a Fidesz kommunikációs igazgatója bocsánatkérés helyett, hiányos ismereteit tettével szinte beismerve, szépen csendben átírta a posztját, amiben ezek után már nem a keresztényüldözésről, hanem a székelyekről van szó.

Így nézett ki az eredeti poszt:

A cikk megjelenése után pedig erre szerkesztette át a fideszes politikus:

loading...