Gyurcsány Ferenc: Ideje véget vetni az ukrán nyugdíjbiznisznek, mielőbb!

Gyurcsány Ferenc riadót fújt.
Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke bemutatta a Fidesz csalásának három királyságát:

Van itt kérem költségvetési csalás, szociális csalás és politikai csalás egyaránt

– írja a DK elnöke legfrissebb bejegyzésében.

Gyurcsány Ferenc emlékeztet: három éve talán mi forgattunk először filmet az ukrán határszélen tomboló nyugdijbiszniszről. Fogalmazzunk itt is pontosabban: nyugdíjcsalásról. Akkor azt a filmet több mint egymillió ember nézte meg. 

Most a Partizán forgatott egy remek filmet. A helyzet ezek szerint semmit nem változott:

Ukrán állampolgárok tömegesen jelentkeznek be névlegesen, csalárd szándékkal, hamis nyilatkozatot téve határmenti magyar településekre, és így az ukránhoz képest hatalmas nyugdíjat markolnak fel. Nem egyszer hamis ukrán papírokat is használnak végzettségüket, korábbi munkahelyüket igazolva.

Miért megy ez még mindig, ha mindenki tud róla?

Mert ez a Fidesz érdeke. Mert cserébe ezek a “nyugdíjasok” választási időszakban hálásak. A Fidesz jelöltjére szavazva tartják hatalomban a kormánypárt helyi embereit azok, akik egy percet se élnek valójában ezekben a falvakban, csak oda jelentkeznek be a nyugdíjért. Kéz kezet mos. 

És nyilván tudjuk, hogy mit szólnak a 200 ezres nyugdíjhoz azok a helyiek, akik gürcölnek naponta fillérekért. 

Elképesztően erkölcstelen ez a helyzet. Egy erkölcstelen kormány erkölcstelen hatalmi manipulácioja. Erre telik tőlük. Ideje véget vetni ennek az ukrán nyugdíjbiznisznek

– zárta bejegyzését a DK elnöke arra utalva, hogy egy esetleges kormányváltás után ennek egyszer s mindenkorra vége lesz.

loading...