Mészáros Lőrinc feljelentést tett, mert olyat mondtak róla, ami nem tetszett neki, de a bíróság elutasította a keresetét

Kép forrása: MTI

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést tett Mészáros Lőrinc Fekete-Győr András ellen, mert a pártelnök egy 444-en megjelent interjújában többek között “felcsúti perről” beszélt, és arról, hogy “politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”.

Mészáros azt is kifogásolta, illetve sérelmezte, amik a Telex február végi Fekete-Győr-interjújában, illetve a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről szóló videóban hangzottak el.

A 444 arról ír, hogy Budapesti II. és III. Kerületi bíróság elutasította a felcsúti milliárdos keresetét, amit azzal indokoltak, hogy megvizsgálták a sérelmezett kifejezéseket, és ezek alapján arra jutottak, hogy

azok ugyan elsőre tényállításnak tűnhetnek, azonban – ahogy az a feljelentésben is szerepel – egzakt konkrétumokat nem tartalmaznak. A feljelentésben sérelmezett kifejezések egyrészt jövőbeni események állítása (»előzetes letartóztatásba kerülhet; »vádlottak padján fog ülni«; »bíróság fogja elítélni«; »lesz jogalap fellépni«), másrészt pedig egy kifejezésbe sűrítések (»bűnöző«, »széf«, »stróman«, »ellopja az akkori fiatalok jövőjét«), melyek jogilag így nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, és ekként alkotmányjogi védelmet élveznek.”

A bíróság azt is kimondta, hogy Mészárosnak többet kell tűrnie, hiszen közszereplő. A végzés ellen fellebbeztek, így az ügy másodfokon folytatódik.

loading...