Karantén helyett bement a parlamentbe a fideszes képviselő, hogy meglegyen a kétharmad

Koronavírus-fertőzés miatt tíz napig volt karanténban Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, amiről ő maga számolt be a Facebook-oldalán szerdán, a karantén utolsó napján. Van azonban egy kis bökkenő:

Ugyan a bejegyzéséből nem derül ki, hogy mikor lett pozitív a tesztje, de ha ma jár le a tíz napos karantén, múlt héten már biztosan otthon kellett ülnie. Ehhez képest az MTI hétfői parlamenti fotóján is jól látszik, hogy Becsó ott ült négy sorral Orbán Viktor mögött

– szúrta ki a Telex.

A képviselő azt írja, a tünetek jelentkezése után elment a kórházba, ahol pozitív lett a tesztje, majd infúziós kezelést és gyógyszereket kapott. „A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban szakértelem, empátia, jól érezhető és látható profi szervezettség” – fogalmazott a fideszes képviselő, aki hozzátette, hogy négy órával az első vizsgálat után megkezdte a kényszerű pihenést.

Kellett a szavazata a kétharmadhoz

Kedden az ő szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel

alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás kétharmada, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont adott oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

A parlament oldalán meg lehet nézni, hogy kik szavazták meg a javaslatokat. Köztük van Becsó Zsolt neve is.

A Telex kérdéseket küldött a Fidesz-frakció sajtóosztályának, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van. Azt válaszolták, hogy

„Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.”

Becsó a Blikknek azt mondta az anomáliával kapcsolatban, hogy

A hatósági karantént múlt szerdától rendelték el, kedd délután pedig, amint kiderült a pozitív tesztem, otthon voltam. Már nagyon mennék dolgozni, ezért posztoltam hibásan a Facebookra, hogy szerdán van a karantén utolsó napja. Elszámoltam a napokat, valójában pénteken jár le a karanténom, addig otthon is maradok.

loading...