Karikó Katalin pirossal javította ki a kormány hazug táblázatát: kiakadt a Fidesz félrevezetésén a világhírű tudós

Fotó: Ellenszel.hu

Hosszas titkolózás után, április 25-én reggel úgy döntött a Fidesz-kormány, hogy leközlik az adatokat, amelyekből kiderült, melyik vakcina beadása után hány oltott kapta el a koronavírust, illetve hány ember hunyt el a fertőzés következtében. De mint mindent,

ezt is a propagandának rendelték alá, így egy nagyon félrevezető táblázatot posztolt ki az Orbán-kormány a Facebookra, amit Karikó Katalinnak kellett helyretennie.

A világhírűvé vált magyar tudós azt írta legfrissebb bejegyzésében, hogy olyan sokan küldték el neki a kormány hazug táblázatát, hogy úgy érezte, ki kell egészíteni a szükséges információval, amit „sajnálatosan lehagytak róla”. Karikó szerint például kötelező lett volna feltüntetni az elhunytak életkorát is.

  • Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember/100,000 Pfizer beoltottból akiket az öregek otthonában beoltottak es krónikus betegségben szenvedtek.
  • A kínai vakcina esetében 2 hónap alatt halt meg 16 ember/100,000 beoltottból akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

Karikó Katalin szerint, még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja: megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

Azt kellett volna feltüntetni hogy 

Magyarországon 4 hónap alatt 100,000 idős, krónikus betegemberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100,000 emberbőlhányan halnak meg 4 hónap alatt

– zárta a kormány félrevezető táblázatát kikupáló bejegyzését Karikó.

loading...