Itt a bizonyíték arra, hogy nem tesztelünk eleget: egy magyar kisváros lakóinak feléről derült ki tesztelés után, hogy fertőzöttek

Covid-osztályt nyitottak Magyarországon

Körülbelül egy hónappal ezelőtt indítottak tömeges tesztelési programot a Baranya megyei Pécsváradon, aminek eredményéről az ATV Híradó számolt be kedden. Olyanoknak is pozitív lett a teszzük, akik már mindkét oltásukat megkapták.

Zádori János, a kisváros polgármestere az ATV riportjában azt mondta, hogy

a tesztsorozat korábbi fázisában „egy olyan száz tesztelésig kétharmados pozitivitás volt. Most lezáródott közel kétszáz, és átlagosan ötven százalék, tehát minden második ember pozitív lett.” Közben folyamatosan zajlik az oltás itt is.

A polgármester szerint olyanok is megfertőződtek, akik már akár két dózist is megkaptak az oltóanyagból, de olyanról is tud, aki decemberben elkapta a koronavírust, most azonban újrafertőződött.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az oltás mellett megfertőződött személyek közül senkinek sem voltak tünetei, csak a teszt mutatta ki a vírus jelenlétét. Három bölcsődei dolgozónál is kimutatták a betegséget, így az intézményt átmenetileg be kellett zárni.

Összefognak a világ demokrácia-párti vezetői Orbán ellen: a NATO is előveheti Magyarországot

loading...