A DK felháborító gyakorlatot szúrt ki: a betegek táppénzes papírjaival machinál a kormány

A kenyér ára nem lett olcsóbb. Kiderült, hogy miért.
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Úgy látszik, nem csak egy átlátható és nyilvános oltási tervet nem képes kiszenvedni magából Magyarország halálkormánya, de azt is képtelen megoldani, hogy

a COVID-19 miatt betegállományba felvett emberek táppénzes papírjára ne az egyszerű keresőképtelenséget jelölő 8-as, hanem a közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltást és hatósági elkülönítést jelentő 7-es kód kerüljön.

Utóbbi esetben ugyanis a COVID-19 miatt betegállományba kerülő dolgozó után az állam állná a járulékokat és a bérköltséget a munkáltató helyett.

A DK szerint felháborító, hogy a hazug kormánypropaganda ellenére Orbánék eddig tétlenül nézték végig a magyar kis- és középvállalkozások összeomlását a válság alatt, és most sem képesek megtenni egy egyszerű adminisztratív lépést azért, hogy a még meglévő munkahelyeket megmentsék.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék

hazudtak a védekezésről, hazudnak az oltásról és a betegellátásról, és hazudnak a magyar munkáltatóknak és munkavállalóknak is, amikor a járványalapból versenysportra és egyházakra, nem pedig a munkahelyek megvédésére költenek!

loading...