Hazudtak: még 2 hónapig várhatunk a nyitási csodára

Kép forrása: MTI

Kásler Miklós volt a vasárnapi Bayer Show vendége, akit főleg a járványhelyzetről kérdezett Bayer Zsolt.

A járvány harmadik hulláma kapcsán Bayer Zsolt azt kérdezte, mi lett volna, ha a kormány azt csinálja, amit az ellenzék követelt, nem pontosítva, hogy mire gondolt. Kásler válaszából kiderült, hogy ő úgy értelmezte, hogy az ellenzék szerint nem kellettek volna korlátozó intézkedések, majd hozzátette, hogy ha novemberben nem szigorít a kormány, akkor a járvány „rendkívüli módon elfutott volna”.

A miniszter elismerte, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Kásler szerint majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország, hogy teljesített.

Kásler Miklós szerint csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. A miniszter dicsérte a kormányt, hogy beszerzett keleti vakcinákat, mert így lehet magasabb nálunk az átoltottság, mint a környező országokban.

„Magyarország az oltások területén világhatalom”

– mondta Kásler Miklós, arra utalva, hogy 13 kötelező oltás van az országban, ami szerinte nagyon ritka, más országokban nincs ilyen sok. Ezzel azt vezette fel, hogy az idősebbek „szovjet vakcinákat” kaptak, és nem lett semmi bajuk. A miniszter szerint minden vakcina dokumentációja rendben van.

Szóba került, hogy orvosok beszámolói szerint súlyos a helyzet a kórházakban, Bayer tolmácsolásában az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. Kásler Miklós erre azt mondta, hogy nem igaz.

Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott

– hangoztatta Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban. A miniszter szerint felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte

legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

loading...