Karácsony Gergely bejelentette: nem akar miniszterelnök lenni

Kép forrása: MTI

Érdekes interjúban nyilatkozott Budapest főpolgármestere a miniszterelnöki ambícióiról. A ZSHOW time című Youtube-csatorna beszélgetett Karácsony Gergellyel, aki kimondta, hogy nem akar kormányfő lenni.

Karácsony: „ez nem egy személyes ügy. Abból a szempontból, hogy én akarok-e miniszterelnök lenni vagy nem, az számomra is tök mindegy.

Riporter: akarsz?

Karácsony: dehogy akarok.”

Közeledvén az előválasztáshoz, ahol több párt is előjön a maga jelöltjével, és kiderül, ki határozza el magát arra, hogy képviselve az összes választót, ringbe száll a többiekkel szemben, már nem illik „nem akarni” azzá válni, amiért később harcolni fogunk.

Képzeljük el azt a pillanatot, amikor Orbán Viktor bejelenti a Kossuth Rádión nevetve, hogy „dehogy akarok miniszterelnök lenni.” Ilyen sosem fog történni, mert egy komolyan vehető vezető bevállalja az ambícióit, hiszen akkor tudnak rá alapozni azok, akiket később meg akar győzni.

Nem ez az első eset Karácsony Gergelynél, amikor nem akart miniszterelnök lenni

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem” – Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként mondja ezt azon a hangfelvételen, amit emiatt a felvétel miatt indult blogon hoztak nyilvánosságra 2017 decemberében.

Akármennyire is tiszteljük Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységét, jó lenne, ha mielőbb eldöntené, akarja-e vagy sem a miniszterelnöki megbízatást! Ha nem akarja, támogasson olyat, aki minden energiájával és tehetségével az ügy mögé áll!

loading...