Hogyan lehet diplomája Orbán Viktornak és Varga Juditnak?

Kép forrása: Varga Judit / Facebook

Felmerül a kérdés:

vajon Varga Judit, a jelenlegi igazságügyi miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök hogyan lettek diplomás jogászok, ha egyszer azt állítják, a jogállamnak nincsen definíciója?

A jogállam egy elvont, bonyolult, nehezen megérthető fogalom. Vagy mégsem? Sándor Zsuzsa szerint egyáltalán nincs szükség jogi diplomára a jogállam definíciójának értelmezéséhez, írja a 24.hu.

Bárándy Péter ügyvéd, egykori igazságügyi miniszter korábban azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy

aligha jutna el a diplomáig az a joghallgató, aki nem tudná meghatározni, mi a jogállam.

Varga Judit értetlenkedése azért is érdekes, mert az igazságügyi miniszter kilenc éven át dolgozott az Európai Parlamentben, ahol alaposan megismerhette az EU jogalkotásának működését. Ha valahol, akkor ott pontosan tudják, mit jelent a jogállam. Orbán pedig nyolc éven át volt a Liberális Internacionálé tagja, és akkortájt még derenghetett neki valami, hisz bejelentette, hogy emberi jogi kisebbségi, menekültügyi és a gazdasági szabadság kérdéseivel kíván foglalkozni.

Jó lenne, ha Varga Judit visszaemlékezne az egyetemi előadásaira, vagy akár a Brüsszelben eltöltött éveire, és nem ámítaná akkora baromságokkal a Fidesz-szavazókat, hogy

„a jogállamiság nem egyértelmű, kézzelfogható norma, amelyet a mindennapi életben alkalmazni lehet, mert annak megsértését – amit szankcionálni lehetne -, nem lehet egyértelműen meghatározni”.

Ha igaz, amit Bárándy Péter állított korábban, akkor Varga Judit és Orbán Viktor szépen vissza is adhatnák a diplomáikat.

loading...