Eperjes Károly Orbánról: nagyon, nagyon jó, hogy van nekünk, mások is rádöbbennek majd!

Kép forrása: MTI

„Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. Míg így küzd, kötelességem teljes erőmmel támogatni. Meg Kövér Lacit is, Áder Janit is, és minden tisztességes küzdőt, aki zarándokol és nem ténfereg. Mindennap imádkozom, hogy legyen erejük a történelmi tetthez”

– többek között ezt mondta Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész a 24.hu-nak adott nagyinterjújában, ami ezen kívül is bővelkedik még érdekességekben. Főleg ha Orbán éltetéséről van szó.

Bayer Zsoltról például azt mondta, hogy „Zsoltot is szeretem, az analíziseit jónak tartom, mint annak idején Csurka Pista bátyánknak, de a konklúziói gyakran fájnak. Ezt többször is szóvá tettem neki. „Jó az analízis, de ne gyomrozz!”

Arra a felvetésre, hogy Orbán szerint nem csupán a felsőoktatásban, hanem az egész országban itt az ideje a rendcsinálásnak, Eperjes helyeselt, azt mondta: egyetért a miniszterelnökkel.

Arra a kérdésre, hogy hisz-e Orbán Viktorban és az Orbán-rendszerben, azt felelte:

Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. Míg így küzd, kötelességem teljes erőmmel támogatni. Meg Kövér Lacit is, Áder Janit is, és minden tisztességes küzdőt, aki zarándokol és nem ténfereg. Mindennap imádkozom, hogy legyen erejük a történelmi tetthez. Ehhez fogható hatalmas külső és belső ellenséggel korábban talán csak a nagy magyarjaink küzdöttek: Széchenyi, Rákóczi, Szent László, Szent István.

Eperjes Károly szerint, neki feladata imádkozni a Fideszben maradt, oda csapódott liberálisokért, még Szájer Józsefért is. Egy kérdésre felelve színművész úr azt találta mondani, hogy

„a liberalizmus ott kezdődik, hogy például ellopom a barátom radírját, ceruzáját.”

A gazdasághoz és törvényekhez azt mondta, kevéssé ért, de annyit tud: ha nincs anyagi bázisod, akkor bejön a furcsa tőke, és onnantól vazallus vagy, úgy kell táncolj, ahogy mások fütyülnek.

Hogy Viktorék felvehessék a harcot ezen háttérbirodalommal, föl kellett építeniük a közösség létezését biztosító, a nemzet iránt elkötelezett tőkeerős csapatot

– mondta. Arra a felvetésre, hogy Orbán a közvagyonból tőkésítette fel a barátait, már nem akart válaszolni.

Eperjes szerint nagyon, nagyon jó, hogy van nekünk Orbán

Szerinte rettegni kell az oroszoktól, hanem kölcsönösen előnyös megállapodásokat kell kötni velük. Putyin bölcs, sziklakemény. Kilépett a G8-ból, neki senki ne mondja meg, mit csináljon! És otthon is a rendet tett, helyre rakta a nyugati furcsákkal kokettálókat.

A színművész örömmel nyugtázza, hogy Oroszországban 2018-ban napi átlagban nyolc templomot szenteltek föl vagy újítottak meg és szentelnek újra. Melyik európai ország tudja ezt elmondani magáról?

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktorral barátok-e, Eperjes azt felelte, hogy: remélem, szoktuk így hívni egymást. Azt majd az idő eldönti, hogy ,élt barátság-e. A színművész szerint

Nagyon, nagyon jó, hogy van nekünk. Mások is rádöbbennek majd.

Nem kizárták a Fideszt! „Mi léptünk ki!

A Fidesz Európai Néppártból való kizárását firtató kérdésre Eperjes rávágta, hogy nem zárták ki a Fideszt:

Mi léptünk ki!

– mondta

Arra a kérdésre, hogy félti-e Orbán Viktort azt felelte, hogy persze hogy félti, de reméli, hogy még nagyon sokáig ő lesz Magyarország miniszterelnöke. Eperjes szerint ha Orbán megöregszik, az sem világvége, hiszen rengeteg tehetséget nevel a Fidesz:

Varga Judit csodálatos, és nem csak mint nő 

– említette meg az ingatlanmágus igazságügyi minisztert.

Most már szinte biztos, hogy nem kezdődik nyitás március 22-én

loading...