Péterfalvi Attila elővetítette annak lehetőségét, hogy kötelezővé tehetnék az oltást a jövőben

Kép forrása: MTI

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Tényi István közérdekű bejelentése alapján vizsgálatot indított a hétvégi oltáskáosz miatt. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke azt mondta a Népszavának, hogy

„a hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe”.

Ennél bővebben a vizsgálat lezárultáig nem akarta kommentálni, mi történt a hétvégére meghirdetett, majd lefújt, majd részben mégis megvalósított „tömeges oltásnál”.

Péterfalvi Attilát már beoltották a Pfizer-BioNTech vakcinájával, mert betegsége miatt mást nem kaphatott. Nem vitatja, akadnak bizonytalanságok, ellentmondások a vakcinák körül, de azt állítja: az a jó vakcina, amit beadtak.

Az adatvédelmi hatóság elnökeként sem lenne ellenére, ha a kormány – amennyiben az emberek hajlandósága nem érné el a kellő mértéket – kötelezővé tenné az oltást.

Ezt magánemberként kifejezetten támogatná, mert a családjában történt tragédiák is azt bizonyítják, a járványt nem lehet elég komolyan venni. Elárulta, tavaly koronavírus-fertőzésben hunyt el a bátyja, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt. Édesanyja belehalt a bánatba.

loading...