Felmérés: stabilizálódik az összefogás előnye, gyengül a Fidesz, a Jobbik elszipkázza a Momentum támogatóit

Kép forrása: MTI

Az összes párt támogatottsága csökkent egy keveset a Jobbikot kivéve – derül ki a Publicus Intézet 1001 fő megkérdezésével készült, a Népszava számára készített kutatásából.

Az adatfelvétel február 20. és 25. között történt. Az eredmény azt mutatja, hogy a Fidesz 29 százalékra, az MSZP és a Momentum 5, a DK 8 százalékra esett vissza, mindegyiküknek egy százalékkal csökkent a támogatottsága az összes megkérdezett körében. A Jobbik egy százalékot nyert, most 7 százalékon áll.

8 százalékra tehető azok aránya, akik „összefogás-szavazók”, vagyis az egyesült ellenzék számíthat a voksukra, de külön egyik párt sem.

A közvélemény-kutatók szerint három trend figyelhető meg, az egyik a Jobbik erősödése és az, hogy a Momentumtól szereznek szavazókat. A másik az összefogás híveinek gyarapodása, ők elsősorban a bizonytalanokból kerülnek ki, de a pártok volt támogatóiból is.

A harmadik folyamat pedig az ellenzék előnyének stabilizálódása, ami mostanra 5-6 százalékos, ezzel pedig mandátumtöbbséget is jelenthet egy következő választáson.

Vallott egy ukrán-magyar kettősállampolgár – négyévente átjövünk ukránból Orbánért, és megszavazzuk nektek a nyomorúságot, de ez rólam lepereg

loading...