Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egyik adagjával, miután meghalt egy ember, egy másik pedig beteg lett

Kép forrása: MTI

Ausztriában átmenetileg nem oltanak az AstraZeneca egy bizonyos adagjával, miután egy ember meghalt, egy másik pedig megbetegedett az oltását követően – írja a Reuters értesülése alapján a hvg.hu. Az esetek Alsó-Ausztriában történtek, és a vakcina ugyanazon adagjához köthetők.

Az áldozat egy 49 éves nő, a beteg egy 35 éves nő, utóbbi tüdőembóliát kapott. Az egészségügyi hatóság közölte, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az oltás volt a közvetlen kiváltó oka a megbetegedésnek és a halálnak, de a vizsgálatokat még folytatni kell, és ebben az AstraZeneca is segíti az osztrákokat.

Elrendelték továbbá, hogy az adott szállítmányból maradt vakcinákat már nem használhatják fel. A két nőről annyit tudni, hogy ápolónőként dolgoztak a zwettli klinikán Ausztriában.

Megszólalt a neves orvos: “addig ezen segíteni nem lehet, amíg az egészségügy vezetői Káslerestől, Müller Cecíliástól pozícióban maradnak”

loading...