Nincs vége: újabb borzasztó hírek érkeztek az Orbán-kormány által szétvert egészségügyből

Kép forrása: MTI

Az Úgytudjuk.hu információi szerint a mosonmagyaróvári sürgősségi- és fekvőbeteg-ellátás Győrbe kerül, olyan sok egészségügyi dolgozó távozott az intézményből. A portál két, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Győrben sincs minden rendben:

mintegy tíz orvos és közel 50 ápoló nem írta alá az új szerződést, és távozott ezzel a kórházból, illetve adminisztrációs területen is voltak, akik felmondtak.

Győrben a kórház működése nincs veszélyben, viszont nehezíti a helyzetet, hogy a közeli városokban, így Tatabányán és különösen Mosonmagyaróváron arányaiban jóval több egészségügyi dolgozó döntött a távozás mellett.

Az portál megkereste a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat (PAMOK) is, de egyelőre sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptak.

Kedd este Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató bejelentette, hogy „teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”. Dr. Kunetz Zsombor orvos szerint azonban éppen aznap, amikor az országos kórházfőigazgató nyugtatni próbálta a kedélyeket, egy szavaival ellentétes tartalmú határozat született. A szakember Facebook-oldalára posztolt dokumentum szerint

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlegén humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes.

Rohamosan terjed az a Szijjártó-idézet, amit Juszt László kerített elő: erre nem veri a mellét a külügyminiszter

loading...