Győr fideszes polgármestere, miután a kormány döntése miatt nem dolgozhat együtt feleségével: az ellenzék felkészületlen

Kép forrása: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere, aki a Fidesznek hála továbbra is praktizálhat orvosként is, az új egészségügyi jogszabály alapján nem dolgozhat együtt a feleségével.

A fideszes politikus így fogalmazott a feleségének címzett, de az egész magyar társadalomnak szánt figyelemfelhívó levelében:

„Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat. Hiányozni fogsz a műtőből”.

A Blikk most elérte Dézsit, aki megerősítette, hogy mivel az új törvény kimondja, nem lehet alá-fölé rendeltség rokonok között, válaszútra kényszerültek:

„A feleségem ma kapta meg a hivatalos ajánlatot, hogy áthelyezik egy másik osztályra, beosztott asszisztensként úgy, hogy éjfélig kell aláírnia. Ezt nem fogadja el, az egyetemen fog helyette tanítani, ma volt az első napja”.

Dézsi annak örül, hogy megszűnt a hálapénz, de úgy véli nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen

„emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el”.

Végül a fideszes polgármester a helyzetről elmondta, azt csak a kormány korrigálhatja, mert az ellenzék szakmailag felkészületlen.

Jó lenne, ha Dézsi összeszedné a gondolatait, mert erről nem az ellenzék, hanem az a hatalom tehet, aminek ő a győri helytartója. Nem az ellenzék verte szét az egészségügyet egy nap alatt, hanem a Fidesz.

Káosz: működésképtelenné vált egy megyei kórház, felmondott az összes közalkalmazott orvos

loading...