A Momentum programja egy kicsit olyan, mint egy akciófilm: izgi, de a valósághoz nincs sok köze

Mindig is az egészséges kritika hívei voltunk, ezért, ha a Fidesz intézkedéseiben veszünk észre olyasmit, ami „megér egy cikket,” azt kendőzetlenül lehozzuk, de ugyanez igaz arra is, ha az ellenzéki pártokról fogalmazunk meg kritikát. Ezúttal a Momentum programjában világítunk meg néhány pontot, ami talán módosítást érdemelne.

A Momentum a választási győzelem utáni 3 napban:

  • Megakadályozná a bizonyítékok eltüntetését, azonnal csatlakozna az Európai Ügyészséghez, és az EU pénzmosás elleni szerveinek segítségét is kérné, hogy felgöngyölítsék a pénzmozgásokat.
  • Repülőtérről nem szállhatna fel magángép, nem mehetne el politikus 1 hónapon keresztül.

Egy kicsit olyan ez az elképzelés, mint amikor Kun Béla zserbóval a zsebeivel távozik az Édes Annában magángépén, maga mögött hagyva minden bűnét. Tényleg így képzelünk el egy fideszes politikust?

Láttuk, hogy Orbán bebetonozta magát és oligarcháit, a Fidesz a pénzt nem egy óriási dunnába varrva tartja, amit az eredmények kihirdetése után magán-repülőgéppel fog kivinni az országból.

Amikor kimondják a köztársaságpárti összefogás győzelmét, Orbán Viktor még a hivatalában lesz, sőt, hónapokig így is marad ez. Miféle magángép-felszállási tilalomról beszél a Momentum? Viccpártként még elmenne ez a programpont, de felelős politikai közösségként tényleg ennyire futja?

Az akciófilmbe illő elszámoltatási intézkedések persze jól hangzanak, de komolytalanságuk miatt rajtunk röhög a Fidesz. Ha ezt a momentumosok komolyan írták, halvány fogalmuk nincs arról, milyen korrupciós ügyek lapulnak a mélyben. Ha nem írták komolyan, akkor ezzel akarják hülyére venni a választókat?

Értjük a lendületet és a jóakaratot, de azért álljon meg a menet! Ne tegyék nevetségessé az összefogást ezekkel a bődületes marhaságokkal, mert a Fidesz komoly gazemberekből áll. Legalább ennyire komoly becsületes emberek győzhetik le őket, nem pedig repülős Gizi-s tréfamesterek.

loading...