A Fidesz válasza arra, hogy miért nem vettünk több Moderna-vakcinát: Őszöd, Gyurcsány

Kép forrása: MTI

Varju László DK-s parlamenti képviselő napirend előtti felszólalásban kritizálta a kormányt a Parlamentben, amiért nem foglalta le az összes lehetséges Moderna-vakcinát, ami lakosságarányosan járt volna a magyaroknak.

“Ezzel akár ezrek életét is kockáztatják. Erre a bűnös mulasztásra nincs semmilyen magyarázat”

– mondta Varju, aki szerint Orbán Viktornak azonnal le kell mondania. A DK politikusa szerint a kormány azt is csak nyomásra ismerte el, hogy szándékosan nem hozták el a vakcinákat, és azzal indokolták ezt meg, hogy túl drága.

“Stadionra, VIP-alagútra van pénz, védőoltásra pedig nincs” – mondta. Hozzátette: eddig az volt a kormány kommunikációja, hogy nincs drága vakcina, ráadásul a Moderna szerinte olcsóbb, mint amennyit a kínai Sinopharmért fizetünk.

“Ez olyan aljasság, amire nem volt példa a történelemben, és tetézve a gyalázatot, arról is döntöttek, hogy a majdani oltási igazoláson nem tüntetik fel, mivel oltották be az embereket.”

Emlékeztetett, hogy Lengyelország már közölte is: csak olyan oltásokat ismernek el, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség is jóvá hagyott.

Erre Dömötör Csaba fideszes államtitkár azt válaszolta, hogy “nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik.”

Dömötör szerint olyan vakcinákat kérnek számon a kormányon, amit „decemberben szállítottak volna.” Az államtitkár szerint az ellenzék hazudik a vakcinákról, mert azzal akarják aláásni az oltásokba vetett bizalmat.

“Minek kell még történnie ahhoz, hogy ne az legyen a hobbijuk, hogy rátörnek a magyar emberekre? 2006-ban gumilövedékkel, most oltásellenességgel”

– mondta.

Friss: visszatérhet a legjobban utált járványvédelmi intézkedés

loading...