A DK pártigazgatója nem adja fel: információkat követel Orbán luxuscikkeket vásárló „szegényügyi” főtanácsadójának ügyeiről

Kép forrása: szabadibela.hu

Ellenőrizte-e bármilyen szerv Hegedűs Zsuzsa reprezentációs kerete kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét? – teszi fel a kérdést Sebián-Petrovszki László a DK pártigazgatója és országgyűlési képviselője.

„Október végén tártuk a nyilvánosság elé, hogy Hegedűs Zsuzsanna, Orbán Viktor szegényügyi főtanácsadója milyen luxustermékekre költötte a neki közpénzből kiutalt ún. reprezentációs keretet. Az ügyben természetesen akkor feljelentést tettünk, amiben az ügyészség nem akart eljárni, így azt áttette a NAV-hoz. A NAV pedig ahelyett, hogy Hegedűst vagy a minisztériumot kérdezte volna arról, hogy kik és milyen módon ellenőrizték a reprezentációs keret kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét, abszurd módon nekünk tette fel ezeket a kérdéseket” – számol be a hatóságok szürreális reakciójáról a DK-s honatya.

„Mivel egy képviselő vagy párt csak a Fidesz által irányított féldiktatúrában veheti át a nyomozóhatóságok munkáját, mi Rogán Antal minisztériumához fordultunk, ahonnan érdemi választ nem, csupán a vonatkozó jogszabály szó szerinti leiratát kaptuk meg.”

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító az a sunnyogás és hallgatás, ami fideszes berkekben most Hegedűs Zsuzsa ügyét övezi. Egészen elképesztő, ahogy a Miniszterelnökség falaz a magyarok adóforintjait luxusitalokra és kozmetikumokra költő főtanácsadónak!

Jogunk van tudni, hogy Hegedűs mire verte el a pénzünket, és hogy a kormány berkeiből ki tudott a luxusköltésekről, ezért az írásbeli kérdést változatlan formában újra be fogjuk adni

– írja közleményében Sebián-Petrovszki László.

A Kaviárkormány egyik igazgyöngye Hegedűs Zsuzsa, akiről korábban mi is többször írtunk:

Szerelmes Orbán Viktorba a kutyája, de ez sem védte meg a Kúria döntésétől Hegedűs Zsuzsát a DK perében

loading...