Nem lehet tömegrendezvényeket tartani, de a Külügyminisztérium egy héten át 90 embert ültet be egy terembe

Kép forrása: Varga Judit / Facebook

A Külgazdasági és Külügyminisztérium félévente rendezi meg a Misszióvezetői Értekezlet nevű eseményt, amitől a jelenlegi járványhelyzet sem tántorította el, írja a 444.

Az ilyen értekezletekre hazahívják Magyarország összes nagykövetét, akik a nemzetközi szervezetekhez delegáltakkal együtt mintegy kilencvenen vannak, és egy héten át reggel fél 9-től délután fél 5-ig egy konferenciateremben ülnek a Bem téren.

Jelenleg Magyarországon tíz embernél több nem találkozhat egymással magánlakásban sem, nem lehet tömegrendezvényeket tartani, a külföldről érkezőkre pedig tíz nap karantén vagy öt napon belül elvégzett két PCR-teszt vár.

Persze, a diplomata útlevéllel, hivatalos céllal érkezőkre utóbbi ugyan egy kormányrendelet alapján nem vonatkozik, ám mint Menczer Tamásállamtitkár a hír megjelenése után közölte, a konferencián való részvétel feltétele ugyancsak két, 48 óra különbséggel produkált negatív PCR-teszt.

A meghívottak ezen kívül azt a tájékoztatást kapták a külügytől, hogy a konferencia

„munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett.”

Ezeken az értekezleteken általában Orbán Viktor tartja a nyitó előadást, ám a 444 információja szerint most sem Orbán, sem Szijjártó Péter külügyminiszter nem lépnek fel.

loading...