Szijjártó szerint az egész nyugat-európai sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon Magyarországon

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Facebookon tette közzé a román Digi24 TV-nek adott interjúnának azt a részét, amelyben a magyarországi sajtó helyzete került szóba. A riporter sajtószabadságot firtató kérdésére azt mondta a miniszter: fake news.

Szijjártó visszautasít minden olyan hazugságot, amely szerint az ország és a kormány nem biztosítja a sajtószabadságot. A riporter visszakérdezésére megerősítette:

az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon Magyarországon.

A külügyminiszter szerint, ha az őt kérdező riporter beszélne vagy olvasna magyarul, akkor azt látná, hogy a magyar sajtóorgánumok híreinek, tudósításainak többsége kormányellenes álláspontot képvisel.

Nem tud egyetelenegy olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb, legolvasottabb orgánum barátian áll a kormányhoz, azzal szimpatizálna vagy támogatná

– mondta Szijjártó, aki szerint ugyanakkor nem szabad megkérdőjelezni a sajtóorgánumoknak azt a jogát, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről.

„Én nem tudom elfogadni azt, hogy az olyan sajtóorgánumok, amelyek történetesen pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók”

– mondta.

Hogy mégis mi az oka annak, hogy a sajtószabadságot kérik számon Magyarországon, arra Szijjártónak az a válasza, hogy a „liberális mainstream” nem tudja megemészteni, hogy a magyar kormány politikája úgy tud sikeres lenni, hogy szembe megy a mainstream állásponttal.

Szerintünk nem sikeres a kormány politikája, ha uniós források elnyúlásáról van szó, akkor biztos sikeres, de ha mondjuk a válságkezelésről, akkor biztosan nem.

Van valami az orosz vakcinával kapcsolatban, amiről valamiért mélyen hallgat az Orbán-kormány

loading...