Novák Katalin pofára ejtette a családon belüli erőszak áldozatait

Kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

Novák Katalin családokért felelős miniszter az Indexnek adott interjújában elmondta, miért nem emelkedett 12 éve a családi pótlék, amely időközben elveszítette reálértéke 40 százalékát, és miért nem áll ki nyilvánosan a családon belüli erőszak ellen.

„Ismert a politikánk, a véleményünk arról, hogy e téren alapvetően miben különböztetjük meg magunkat a baloldaltól. Meggyőzésem szerint nem változott a magyarok többségének elvárása sem, miszerint továbbra is kössük munkához a családtámogatásokat. Az kapjon, aki kiveszi a részét a közös teljesítményből”

– jelentette ki Novák Katalin, felsorolva, hogy a Fidesz-kormány a családi pótlék emelése helyett bevezette, majd duplájára emelte a családi adókedvezményt, jött az ingyenes étkezés, az ingyenes tankönyvek, az Erzsébet-táborok.

A Család az család kampányról, illetve arról, hogy tervezik-e „újraszabályozni” a melegek örökbefogadását, a tárca nélküli miniszter azt mondta:

„Még a 2009-es, élettársakról szóló törvény mondja ki, hogy a homoszexuálisok Magyarországon nem fogadhatnak örökbe. Ennek ellenére vannak, akik jogi kiskapukat keresve megpróbálták, próbálják kijátszani a szabályozást. (…) Rögzítsük: itt nem arról van szó, hogy ki kit szerethet, hogyan élhet, kihez vonzódhat, hanem arról, hogy azokról a teljesen kiszolgáltatott gyerekekről, akikről lemondtak a vér szerinti szüleik, hogyan gondoskodik az állam. Ez egy nagy felelősség. Ki merem jelenteni, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése pillanatnyilag nem szerepel a magyar emberek első száz problémája között, és mi eszerint állunk a kérdéshez.”

Novák Katalin kifejtette, azt szeretnék, hogy a házaspárok elsőbbséget élvezzenek az örökbefogadásoknál az egyedülállókkal szemben, de ha az egész országban nem találnak örökbefogadó házaspárt, „akkor jöhetnek az egyedülállók. Olyanok, akik valóban egyedül élnek, nem trükköznek.”

Kérdésre válaszolva elmagyarázta azt is, miért nem áll ki nyilvánosan a családon belüli erőszak ellen

A miniszter válaszából megtudhattuk, hogy a világ összes gondjához hasonlóan erről is a baloldali politikusok tehetnek:

„Bizonyos baloldali politikusok rengeteget ártanak az ügynek azzal, hogy minden egyes alkalommal elmondják, hogy az állam magukra hagyja az áldozatokat, nincs segítség, nem történt semmi ezen a téren. Lehet és kell is kritizálni a kormányt, ám ez a kifogás pont nem jogos. Ráadásul azt üzeni az áldozatoknak, hogy felesleges segítséget kérniük. Ezért is döntöttem úgy, hogy nem veszek részt ebben a parttalan politikai csatározásban, és a színfalak mögött dolgozom tovább”

– mondta Novák, hozzátéve: az utóbbi években több mint hárommilliárd forintot fektettek az áldozatsegítő hálózat bővítésébe.

Novák Katalin igazán pofára ejtette az áldozatokat. Még csak nem is hajlandó vitázni a kérdésben, ami sokat elárul a politikájáról. Reméljük, majd egy másik kormány foglalkozik velük.

loading...