Szigorít a Facebook járványügyben: sokkal több bejegyzést törölhetnek ezután

A Facebook bejelentette: a vezető egészségügyi szakértőkkel, köztük az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) való egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy kibővítik a koronavírussal és vakcinákkal kapcsolatos álhírek listáját.

A Facebook az utóbbi évben számos intézkedéssel próbálta elejét venni a félinformációk és álhírek terjedésének a járvány idején. A legnagyobb közösségi oldal most még szigorúbb moderációt jelentett be a vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatban, amivel lényegében teljesen kihúzták a talajt az oltásellenesek lába alól.

A bejelentés szerint a vezető egészségügyi szakértőkkel, köztük a WHO-val való egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy kibővítik a koronavírussal és vakcinákkal kapcsolatos álhírek listáját, így jelentősen leszűkítik a közösségi oldalakon rettentően népszerű elméletek terjedését.

A rendelkezés értelmében törölni fogják többek közt az olyan bejegyzéseket, melyek szerint a COVID-19-et ember alkotta, és ezentúl azt sem lehet állítani, hogy az oltások mérgezőek, veszélyesek vagy autizmust okoznak – írja a Telex.

A Facebook bejegyzése alapján az új irányelvek azonnali hatállyal érvénybe léptek, vagyis tegnap óta már aktívan törlik az ebbe ütköző tartalmakat, azokat az oldalakat, csoportokat és profilokat pedig, amelyek mégis ilyeneket osztanak meg, akár törölhetik is.

loading...