Elbukott egy küzdelmet a magyar demokrácia: le kell kapcsolni a Klubrádiót

Kép forrása: MTI

Jelenleg elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Klubrádió vasárnap éjfélkor befejezze adása sugárzását a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián – írja a Media1.

A híroldal úgy értesült, hogy a Fővárosi Törvényszék elutasította a csatorna keresetét a frekvencia-jogosultság ügyében, emellett 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte.

A portál szerint a bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, így azok jogerőssé váltak. Ennélfogva pedig, a két bírság kizáró okot jelentett a frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa a bíróság folyosóján tartott sajtótájékoztatót az ítélethozatalt követően. A cikk szerint arról beszélt, hogy

nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus a bíróság döntése, amely nem vette figyelembe az érveiket. Jelezte azt is, hogy jogorvoslatra készülnek.

A Klubrádió nyolc nap múlva veheti kézbe az ítélet részletes indoklását, és 15 nap áll rendelkezésükre a jogorvoslati kérvény benyújtására. Az elnöknek saját bevallása szerint nincsenek különösebb illúziói a jogorvoslati lehetőség eredményéről, de úgy fogalmazott:

kötelességük végigjárni az utat, hogy legalább a bíróságok levizsgázzanak a magyar közvélemény előtt.

loading...