Az MTI a legjobb részeket véletlenül elfelejtette közölni az Orbánnal készült német lapinterjúból – mutatjuk

Kép forrása: MTI

A Der Stern című német hetilap interjút közölt Orbán Viktorral, amit az MTI csütörtökön szemlézett, de a miniszterelnök.hu-ra feltöltött eredeti szöveg még számos érdekességgel szolgál. Erre rögtön az interjú címe is rávilágít.

Orbán úr, mi történne, ha a lányának egy muzulmán barátja lenne?

– szúrta ki a 24.hu.

Az MTI híréből nem derül ki, hogy Orbánt nemcsak arról kérdezték, milyen értékeket képvisel politikusként, hanem arra is rákérdeztek, hogy apaként mit tenne, ha valamelyik gyermeke bevallaná neki, hogy homoszexuális, vagy ha egyik lánya a muszlim barátjával állna elé.

Orbán Viktor úgy tűnik, őszintén felelt a kérdésre. A miniszterelnök azt mondta:

Nagy próbatétel lenne, de ettől eddig a Jóisten megkímélt. A feleségem és én a gyermekeinket természetesen mindig szeretnénk, a hajlamaiktól teljesen függetlenül.

Ha homoszexuális gyereke örökbe akarna fogadni, Lévai Anikóval elgondolkodnának, hogyan tudnak segíteni neki.

Keresztények vagyunk, és minden Istennél van: az ítélet, a büntetés és a kegyelem is

– tette hozzá Orbán. De azt is egyértelművé tette, hogy ez nem befolyásolná politikáját, esküt tett az alkotmányra, amiben immár az áll,

hogy a család nőből és férfiból áll.

A második kérdésre azt felelte, hogy gyermekeit úgy nevelte, hogy életük fontos döntéseit maguk hozzák. Próbálta olyan tudással felvértezni őket, hogy képesek legyenek meghozni a számukra megfelelő döntéseket.

Valószínűleg még azt is megkérdezném: jól megfontoltad? És amennyiben a válasz »igen«, azzal véget is érne az én feladatom. A szülők nem élhetik a gyermekeik életét. Valószínűleg azt gondolnám magamban, hogy a Jóisten hozta a döntést. Az ember attól függetlenül szereti a gyerekeit, hogy azok milyen utat választanak maguknak.

loading...