Fideszes politikusok mikulásként járják az idősotthonokat a vakcinákkal

Kép forrása: Simicskó István Facebook-oldala

A kormány kizárta az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából, de fideszes politikusok megváltóként hordhatják a vakcinákat az idős szavazóknak. Karácsony Gergelynek ez sok.

Sajnos ismét kedvezőtlenül alakulnak a fertőzöttségi adatok, a koronavírus-járványt még nem tudhatjuk magunk mögött – írta Budapest főpolgármestere csütörtökön Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely szerint

a koronavírus akkor lesz a múlté, ha van elég vakcina és vagyunk elegen azok is, akik be akarjuk oltatni magunkat.

A főpolgármester szerint, noha az oltások megszervezésében polgármestertársaival hetekkel ezelőtt felajánlotta az önkormányzatok segítségét a miniszterelnöknek, értékelhető választ azóta sem kaptak.

Ehelyett egy szerdán megjelent kormányrendeletből tudták meg, hogy a kormány kizárja az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából, ami Karácsony Gergely szerint egyszerre abszurd és életveszélyes.

Nem mi vagyunk azok, akik jóságos Mikulásként járjuk az idősotthonokat, hogy ajándékként osszuk a vakcinát, fideszes képviselők kreálnak az oltások kiszállításából is ócska PR-eseményt

– fogalmazott.

Mint írta, az önkormányzatok felkészült egészségügyi szakszemélyzettel, a járóbeteg-ellátás infrastruktúrájával segítenék a munkát, és a felajánlásuk természetesen továbbra is él. Hatásos és biztonságos oltásokra, bizalomra, őszinteségre van szükség és nem a szokásos propagandaszólamokra, hamis ellenségkép-gyártásra. Már csak azért sem, mert ezúttal van létező ellenség:

a vírus, amely csak együtt és nem egymás ellen harcolva győzhető le.

Erre nincsenek szavak: egyszerűen undort keltő, hogy fideszes politikusok az életeket mentő vakcinák szállításából is kampányeseményt csinálnak.

loading...