Ki hallott már ilyet? A nemzeti vagyonért felelős miniszter el van halmozva „ingyen” ingatlanokkal

Kép forrása: MTI

Őrületesen meggazdagodott a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter 2020-ban, több ingatlanra tett szert meglehetősen érdekes jogcímeken, írja a Telex.

Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint ugyanis egy

188 négyzetméteres XII. kerületi ingatlant birtokol a tárca nélküli miniszter, méghozzá tavaly vásárolhatta azt, a szerzés jogcíme „visszterhes, 2020”. A miniszternek ezen túl van három darab, II. kerületi, 62 négyzetméteres és 1 darab 19 négyzetméteres lakása is, amelyekre szintén 2020-ban tett szert, a szerzés jogcíme „ingyenes” a dokumentum szerint. A nyilatkozat értelmében Mager Andrea 2020-ban is „ingyenesen” jutott egy 192 négyzetméteres siófoki lakáshoz is

A miniszter minden egyéb vagyonra utaló adatot kihúzott a dokumentumban.

Így nem szerepelnek benne azok az ingatlanok, amelyekkel kapcsolatban tavaly év végén felmerült a neve. Mager Andreával együtt szerzett ugyanis meg két földterületet Szerencs mellett 2019 nyarán az a férfi, aki több szálon is kötődik a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter volt férje, a jelenleg körözés alatt álló Balogh Sándor üzletember rokoni és üzleti köréhez.

A HVG meg is kereste az ügyben a minisztert, aki ezeket az ingatlanokat nem írta bele a tavalyi vagyonbevallásába. A média megkeresésére csupán annyit közölt, hogy

figyelmetlenségből történő adminisztratív hiba miatt maradtak ki.

A földeket aztán – kevesebb mint egy év birtoklás után – eladta. Hogy az eladásból származnak-e újabb „ingyenes” ingatlanai, azt nem tudni.

A miniszternek értékpapír-befektetése is vannak:

  • több mint 2 millió forintnyi biztosítása,
  • 60,5 millió forintnyi állampapírja,
  • és 18 millió forint önkéntes magánnyugdíjpénztári megtakarítása is.

Készpénzben 2 millió forintról vallott, de forintszámlán további 12 milliója, devizában 4,8 milliónyi megtakarítása van. Mindezeken túl Mager 27 millió forintos hiteltartozással rendelkezik, amelynek jogcíme „ingatlan vételár-hátralék”.

Mager Andrea havi ötmillió forintot keres, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a fizetése arányos legyen a felügyelete alá tartozó terület vezetőinek a fizetésével. Ezen felül ingatlan bérbeadásból havi 500 ezer forintja származik a bevallás értelmében.

loading...