Üzenet érkezett Brüsszelből: az Európai Bizottságban nem haverok ülnek, Orbán minden lépését figyelik

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Olyan dologra készül a kormány, ami miatt nagyon meg fog haragudni Magyarországra az EU – rengeteg pénz forog kockán, de a Fidesz csak titkolózik.

Rónai Sándor, DK-s EP-képviselő, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagjaként üzenettel érkezett Brüsszelből, amit át is adott a Fidesz-kormánynak:

az Európai Bizottság elvárja a magyar kormánytól, folytassanak társadalmi párbeszédet azokról az uniós forrásokról, melyeket a válság helyreállítására kapja az ország. 

“Orbánéknak egy fikarcnyi kétsége se legyen arról, hogy az Unióban ismerik őket, mint a rosszpénzt, és a magyar kormányon tartják a szemüket. Összesen 16920 milliárd (16.920.000.000.000) forintot kap Magyarország, az Európai Bizottságban nem a haverok meg a strómanok ülnek, őket nem lehet megvenni, vagy megvesztegetni. Én magam is mindent meg fogok tenni azért, hogy ennek a sokezer milliárd forintnak a sorsát kövessem”

– mondta az EP-képviselő. Rónai hozzátette, jó lesz, ha Orbánék megértik, ez a pénz a magyaroké, a magyar gazdaságé, a mezőgazdaságé és nem a Fidesz házipénztárának része!

Elvárható, hogy az Orbán-kormány tegye egyértelművé, kiket akarnak segíteni, és hozzák nyilvánosságra, milyen szervezetettel, önkormányzatokkal folytattak egyeztetést! A DK szerint erős a gyanú, és nyilván nem véletlen, hogy mindenféle pályáztatás nélkül, haveroknak akarják elosztani ezeket a pénzeket, ahogy azt megszokták – közölte a politikus.

Zárásként úgy fogalmazott, tegyük egyértelművé, hogy semmi sem tart örökké, ahogyan a kisgömböc is kidurrant a mesében, úgy fog elszállni Orbánék uralma, és akkor fog eljönni az elszámoltatás ideje. 

loading...