Most talán erre a vagyonnyilatkozatra vártunk a legjobban: Varga Judit megmutatja milyen életet él

Új feladatot kapott Varga Judit, emelkedik a fizetése
Kép forrása: Varga Judit/Facebook

A napokban kiderült, hogy Varga Judit és férje 200 millióért vásároltak ingatlanokat a XII. kerületben, amihez 192 millió forint hitelt vettek fel, 8 milliós önerő mellett. Idei vagyonnyilatkozatában igyekszik megmagyarázni ezt, amiből kerül, hogy már csak 99 millióval tartoznak.

A XII. kerületi ingatlanok:

egy 1453 négyzetméteres telken álló társasház 3 helyrajzi számon szereplő, összesen 216 négyzetméternyi lakása, illetve ugyanitt még egy 49 négyzetméteres lakás és egy 25 négyzetméteres garázs.

Vannak olyanok az országban, akiknek akkora a lakóterük, mint amekkora garázst vásárolt a Varga házaspár.

Érdekes, hogy a hegyvidéki ingatlanok 2019 decemberétől vannak a birtokukban, de a tavalyi nyilatkozatban mégsem szerepeltek. Ennek a hozzá fűzött magyarázat szerint az az oka, hogy a nagyvonalú hitelt csak tavaly február 19-én utalta el a bank a hitelbírálatot követően, de a szerződést korábban kötötték az eladóval. Ezért a földhivatal később 2019-re visszamenőleges hatállyal jegyezte be férjével közös tulajdonjogukat.

Varga Judit a vagyonnyilatkozatban meg is magyarázza, hogy lehet, hogy ilyen, szerinte “viszonylag alacsony önerőt” kellett csak felmutatniuk a gigahitel mellé:

a fedezetek közé bevonták férje V. kerületi tehermentes lakását is.

Amit aztán el is adtak, de erről később. Ez azonban nem az egyetlen változás a vagyonnyilatkozatában tavalyhoz képest.

Varga Judit idei vagyonnyilatkozatából kiderül az is, hogy szegényebb lett 1200 euróval. A miniszter otthon 2 millió forintot és 6000 eurót tart készpénzben, bankszámláján 3,2 millió forintja, devizaszámláján 4800 eurója van.

Az igazságügyi miniszter mesebeillő módon halad hiteleinek törlesztésével

De nem mindent törleszt ilyen szabályosan. Férjével közös, 8,7 millió forintos kölcsönéből például csak 100 ezer forintot faragtak le tavalyhoz képest.

A nagy port kavart 192 milliós hitelből viszont már kevesebb, mint 99 millió forint vár törlesztésre.

Ezt úgy sikerült elérnie, hogy decemberben eladták a férje fedezetként bevont V. kerületi lakását, illetve a vételárral együtt közös megtakarításaik felhasználásával 93 millió forintot visszafizettek. Nem derül ki, mennyiért adták el a lakást, az viszont igen, hogy amennyiben nem párszáz ezret kellett hozzátenni, a közös megtakarítás nem az ő bevallásából látszik.

Varga Judit elmagyarázta azt is, a bank azzal a feltétellel engedte ki a jelzálog alól a kérdéses ingatlant, hogy a befolyó vételárat teljes egészében a 192 milliós hitel törlesztésére fordítják.

Varga Juditnak maradt a felesben birtokolt balatonhenyei 2144 nm-es telke 195 nm-es házzal, amit, mint tudjuk falusi CSOK-kal épített ujjá úgy, hogy nem is lakik ott, és nyaralóra nem lehet felvenni a vissza nem térítendő támogatást.

Ha Varga Judit nem költözik a faluba 5 éven belül, akkor kamatostul fizeti vissza a tízmilliós CSOK-ot. 

Ezen kívül van még két telke szintén felesben a Balaton melletti településen: egy 7926 és egy 8018 négyzetméteres.

Varga Judit bruttó keresete 21 ezer forint híján 2 millió forint.

Autója továbbra is egy 2018-as, XC60-as Volvo, nagy értékű ingóságai sem változtak: egy Péteri Károly mesterhegedű, egy Szász Endre rézkarc, 12 személyes Zsolnai étkészlet – mind ajándék -, illetve egy vásárolt Yamaha pianínó.

loading...