Törvényjavaslattal biztosítanák itthon a szabad vakcinaválasztást

Kép forrása: MTI

Nem igaz, hogy az ellenzék a vakcinák ellen hangol: törvényjavaslattal állt elő a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy biztosan azt az oltást kapjuk, amelyiket választjuk

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a DK oltáspárti politikai közösségként azt szeretné, ha minél többen beadatnák maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Ezt azonban nem segíti, hogy nem lehet tudni, az emberek szabadon választhatnak-e a vakcinák közül – tette hozzá.

A DK szeretné, hogy senkit ne lehessen arra kényszeríteni, hogy például olyan vakcinával oltsák be, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A képviselő közölte, javaslatuktól azt várják, hogy érdemben növelni fogja a „megtépázott” oltási kedvet.

“Azt akarjuk, hogy törvény mondja ki: mindenki maga döntheti el, hogy mely vakcinával oltatja be magát. Senkit se lehessen arra kényszeríteni, hogy például olyan vakcinával oltsák be, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség”

– fejtette ki Arató.

A DK szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a DK törvényjavaslatát, és a szabad vakcinaválasztással növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják a törvényjavaslatot, megtiltják a szabad vakcinaválasztást és tovább csökkentik az oltási kedvet.

A DK szerint Orbán úgy tesz, mintha ő lenne az ország elsőszámú vakcinaszakértője

loading...