A rendőrség elé került Orbán apjának cégügye

Luxus üvegházat építenek a hatvanpusztai Orbán-kastélynál
Kép forrása: MTI

Vadai Ágnes egy, a Direkt 36-on megjelent írásra hivatkozva megkérdezte Polt Pétertől, hogy szabályos-e az, hogy Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek bányacége, a Dolomit Kft. lényegesen drágábban – esetenként 60-70- százalékkal magasabb áron – árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai.

A drágaság azért is érdekes, mert a cég rendszeres beszállítója nagy állami beruházásoknak, tehát termékeiért közpénzt kap. A portál szerint több forrás kiemelte, hogy Orbán apjának cége jó minőségű építőanyagokat árul, és a termékeinek magas ára ellenére is keresett partner. 

Vadai a következő kérdést tette fel a legfőbb ügyésznek:

„vizsgálják-e, hogy a Dolomit Kft. termékeit – állami beruházások esetén – a fővállalkozó vagy az alvállalkozó piaci áron vette-e meg?.”

Válasz nem érkezett a kérdésre, Polt Péter inkább feljelentésként értékelte azt, így továbbította a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A legfőbb ügyész emlékeztetett, hogy a nyomozó hatóság dolga eldönteni, hogy felmerül-e a bűncselekmény gyanúja és emiatt szükséges-e nyomozást elrendelni.

Újabb fideszes EP-képviselő körül érik a botrány: Járóka Lívia egérfogóba kerülhet

loading...